درآمد پزشک عمومی در ایران ۱۴۰۳، طبق آمار میانگین درآمد پزشکان متخصص و خصوصا جراح، پردرآمد ترین رشته پزشکی در ایران و جهان می باشد. در این میان به ترتیب جراح های مغز و اعصاب، ارتوپد و قلب دارای بالاترین درآمد میان پزشکان جراح هستند. برخی از آن ها بیش تر از ماهی ۱۰۰ میلیون درآمد دارند. گرچه که رسیدن به چنین موقعیتی تلاش، دقت و صبر فراوان می خواهد و اگر به طور جدی تصمیم دارید که وارد این رشته ها شوید باید حسابی درس بخوانید.
درآمد رشته پزشکی
درآمد رشته های مختلف پزشکی، بستگی به عوامل مختلفی از جمله:
● نوع تخصص
● ساعت کاری
● شهر و استان محل فعالیت
● میزان مهارت و … دارد.
جراحان و فوق تخصصان پزشکی، اغلب تخصص های پزشکی همچون چشم پزشکی، متخصص قلب و …، متخصصان دندانپزشکی، دارو ساز عمومی در صورت تاسیس داروخانه، درآمدی بالای ۳۰ میلیون تومان در ماه دارند. متخصصان داروسازی به شرط هیئت علمی بودن و بدون داروخانه، دندانپزشکان عمومی، درآمدی حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در ماه دارند.
رشته فیزیوتراپی به شرط تاسیس کلینیک، دکتری علوم آزمایشگاهی و دکتری پرستاری، درآمدی در حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان در ماه دارند.
رشته هایی از قبیل: گفتار درمانی، کاردرمانی، هوشبری، اتاق عمل و شنوایی سنجی درآمدی حدود ۳ الی ۵ میلیون تومان در ماه دارند. پزشکان بیماری را تشخیص داده و دارو تجویز کرده و بیماری را درمان می کنند. پزشکان متخصص و جراحان نیز به صورت تخصصی و استفاده از روش های تهاجمی در صورت نیاز و بر حسب شرایط بیمار، در درمان یک بیماری نقش مهمی دارند.
درآمد رشته های علوم پزشکی
درآمد یک پزشک یا جراح، بسته به عواملی همچون:
■ میزان تحصیلات
■ نوع تخصص
■ مهارت
■ محل کار (مطب شخصی، بیمارستان، درمانگاه، کلینیک)، به طور میانگین از از ۵ میلیون تا ۱۲۰ میلیون متغییر است. خدمت یک پزشک در مناطق محروم و یا تدریس در دانشگاه ها و هیئت علمی شدن نیز درآمد خوبی دارد.
رشته دندانپزشکی
دندانپزشکان به درمان بیماری های دندان و لثه و ناهنجاری های دهان می پردازند و درمان هایی جهت حفظ سلامتی دهان و دندان، ارائه می دهند. اگر یک دندانپزشک پس از سپری نمودن دوره تحصیلات عمومی خود، مایل به کسب تخصص در زمینه دندانپزشکی زیبایی مانند:
▪︎لمینت ها
▪︎ ایمپلنت های دندانی
▪︎ ارتودنسی
▪︎ سایر درمان های زیبایی دندانپزشکی باشد، قطعا درآمد خوبی خواهد داشت.
گرچه بخشی از درآمد دندانپزشکان صرف هزینه مواد و ابزار مورد استفاده آن ها برای درمان بیماران می شود ولی درآمد خالص آن ها بسته به نوع تخصص، میزان مهارت، محل فعالیت، از ۵ تا ۱۰۰ میلیون متفاوت است که جزو پردرآمد ترین رشته های پزشکی می باشد.
تنها ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند!
طبق نظر دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، تنها ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و ۴۰ درصد می توانند عهده تأمین مخارج خود برآیند،
اما ۵۰ درصد بقیه که اکثر آن ها پزشکان عمومی اند دچار مشکل هستند.
به گفته ایرج خسرونیا اغلب پزشکان در مناطق دور از پایتخت وضعیت معیشتی خوبی ندارند به طوری که برخی از آن ها در روز دو نفر مریض هم برای ویزیت ندارند. بیشترین آمار بیکاری هم دامن گیر پزشکان عمومی است که سه چهارم اعضای جامعه پزشکی کشور را شامل میشوند.
پزشکان عمومی و عملهای زیبایی
بنا بر آمارهای اعلام شده، چیزی در حدود ١٣٠ هزار پزشک برای جمعیت ٨٠ میلیونی ایران وجود دارد که در مقایسه با کشورهای همسایه رقم بالایی است. براساس اعلام انجمن متخصصان داخلی ایران حدود ٦٠هزار نفر از آن ها پزشک عمومی هستند.
دهقان پزشک عمومی یکی از بیمارستانهای دولتی در اینباره میگوید: «بازار پزشکهای عمومی در کشور اشباع شده است و به همین دلیل خیلی از پزشکهای عمومی به همان درآمدی که بابت یک شیفت کاری از بیمارستانها دریافت میکنند، بسنده میکنند.» و «درحال حاضر پزشکهای عمومی در تهران به دلیل کمبود درآمد بیشتر سراغ کارهای زیبایی همچون تزریق ژل و بوتاکس میروند.»
پردرآمدترین رشته های پزشکی
فارغ التحصیلان رشته داروسازی پس از اتمام تحصیلات خود در کارخانه داروسازی، داروخانه شخصی خود، مسئول فنی داروخانه، آزمایشگاه های تولید دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی و یا در پست های اداری و اجرایی وزارت بهداشت قادر به فعالیت می باشند.
درآمد متوسط یک فارغ التحصیل داروسازی بسته محل فعالیت و دانش و تجربه او، از ۳ میلیون تا ۹۵ میلیون تومان متغییر است که در صورت اخذ مجوز تاسیس داروخانه این مبلغ افزایش خواهد یافت.
رشتههای پرطرفدار پزشکی
پزشکهای متخصص برخلاف پزشکهای عمومی، از شرایط بهتری برخوردار می باشند. بررسیها نشان میدهد که پزشکهای رشتههای:
● رادیولوژی
● چشم
● قلب
● پوست
● ارتوپدی
جزو رشتههای پردرآمد و البته پولساز پزشکی هستند که درآمدهای میلیونی دارند. جالب توجه است که در برخی تخصصها تا ۴۰درصد پزشکان در تهران مستقر هستند.
رشته دامپزشکی
دامپزشکان وظیفه مراقب سلامت و درمان حیوانات خانگی و سایر حیوانات را بر عهده دارند. فارغ اتحصیلان رشته دامپزشکی، می توانند در کلینیک شخصی خود یا داروخانه های دامپزشکی و کلینیک ها مشغول به کار شوند.
امروزه با افزایش حیوانات خانگی، نیاز به دامپزشکان جهت انجام واکسیناسیون و درمان آن ها، نسبت به قبل بیشتر شده است و دامپزشکان به طور میانگین درآمدی حدود ۳ تا ۵ میلیون در ماه دارند که بسته به شرایط مختلف، از جمله محل کار و مهارت او، متغییر است.
درآمد پزشک عمومی در ایران ۱۴۰۳
پزشکان ایرانی با بالاترین قدرت خرید در جهان قدرت خرید بیانگر توان خرید مردم از کالا یا خدمات متفاوت در جامعه هستند، با احتساب نرخ برابری قدرت خرید، میتوان گفت درآمد پزشکان ایرانی در رتبه نخست و بالاتر از درآمد پزشکان کشورهای توسعه یافته از قبیل: آمریکا، هلند، استرالیا، بلژیک، آلمان، کانادا، سوئد، نروژ و … قرار میگیرد.
سایر رشته های پردرآمد پزشکی
- درآمد دندانپزشکی
این رشته هم مثل پزشکی درآمد بسیار بالایی دارد. در حال حاضر یک دندان پزشک به راحتی می تواند حتی حدود ماهی ۱۰۰ میلیون درآمد داشته باشد. - درآمد داروسازی
خیلی از دانش آموزان رشته ی تجربی تصور می کنند پزشک متخصصا لزوما درآمدش از یک داروساز بیش تر است اما واقعیت این است که داروسازانی که صاحب یک یا حتی بیش تر از یک داروخانه هستند می توانند به اندازه ی پزشکان متخصص درآمد داشته باشند. - درآمد دامپزشکی
دامپزشکی رشته ای است که نسبت به پزشکی درآمد کم تری دارد اما همین حالا هم بعضی از دامپزشکان ماهانه بیش از ۲۰ میلیون درآمد دارند و البته با افزایش روزافزون حیوانات خانگی و گسترش فرنگ حمایت از حیوانات درآمد این رشته هرروز رو به افزایش است. - درآمد فیزیوتراپی
فیزیوتراپی هم رشته ای است که می تواند به اندازه ی دامپزشکی و حتی بیش تر درآمد داشته باشد. بعضی از فیزیوتراپ ها مراکز خصوصی خودشان را دارند و درآمد خودشان را کسب می کنند و بعضی ها در کلینیک ها یا بیمارستان های عمومی کار می کنند. - درآمد پرستاری
این حرفه در کنار سختی های بسیاری که دارد درآمدش هم بالاست. پرستاران خوب می توانند تا ماهی ۱۸ میلیون تومان و یا حتی بیش تر هم درآمد داشته باشند. به ویژه اگر تحصیلات خود را بعد از کارشناسی هم ادامه دهند.
رشته هایی با درآمد ۳۰ میلیون به بالا در ماه:
▪︎ جراحان و فوق تخصص های پزشکی
▪︎ اغلب تخصص های پزشکی
▪︎ متخصصین دندانپزشک
▪︎ داروساز عمومی به شرط تاسیس داروخانه
▪︎ دکتری علوم آزمایشگاهی به شرط تاسیس آزمایشگاه
رشته هایی با درآمد ۲۰-۳۰ میلیون در ماه:
▪︎ دندانپزشک عموم
▪︎ متخصصین داروسازی به شرط هیئت علمی بودن و بدون داروخانه.
رشته هایی با درآمد ۱۵-۲۰ میلیون در ماه:
▪︎ فیزیوتراپی به شرط تاسیس کلینیک
▪︎ دکتری پرستاری به شرط سوپروایزری و هیئت علمی بودن
▪︎ دکتری علوم آزمایشگاهی به شرط مسئول فنی و هیئت علمی بودن.
رشته هایی با درآمد ۱۰-۱۵ میلیون در ماه:
▪︎ پزشک عمومی
▪︎ متخصصین دامپزشکی به شرط هیئت علمی بودن
▪︎ کارشناسان بینایی سنجی به شرط تاسیس کلینیک شخصی و مرکز فروش عینک های طبی
▪︎ دکتری و متخصصین تغذیه به شرط هیئت علمی بودن
رشته هایی با درآمد ۵-۱۰ میلیون در ماه :
▪︎ داروساز عمومی به عنوان مسئول فنی
▪︎ کارشناس یا ارشد یا دکتری فیزیوتراپ به عنوان مسئول فنی
▪︎ بینایی سنج فقط با کلینیک شخصی
▪︎ گفتار درمانی و کاردرمانی به شرط تاسیس مراکز مربوطه
▪︎ متخصص دامپزشکی
▪︎ شنوایی شناسی به شرط تاسیس کلینیک شخصی
▪︎ پرستار سوپروایزر یا مترون
رشته های با درآمد ۱.۵ الی۵ میلیون :
▪︎ دامپزشک عمومی
▪︎ کارشناسی و ارشد تغذیه
▪︎ پرستاری با ساعات کار متوسط و کم
▪︎ علوم آزمایشگاهی
▪︎ مامایی
▪︎ گفتار درمانی
▪︎ کاردرمانی
▪︎ اتاق عمل
▪︎ هوشبری
▪︎ کاردانی پروتز دندانی
▪︎ فوریت های پزشکی
▪︎ بهداشت و پزشکی هسته ای
▪︎ شنوایی شناسی
خلاصه مقاله درآمد پزشکی
در این مطلب ما به حداکثر میانگین درآمد این رشته ها اشاره کردیم، در حالی که بعضی از پزشکان ممکن است ماهانه کم تر از ۵ میلیون درآمد داشته باشند یا پرستارانی کم تر از ۲ میلیون حقوق دارند.
به همین خاطر به یاد داشته باشید که پردرآمد ترین رشته های پزشکی هم فقط برای افرادی پر درآمد است که با علاقه و تلاش وارد این رشته شده اند و زحمت فراوانی کشیده اند.
برای دانلود PDF مقاله روی لینک کلیک کنید.